Nakliyelazım

Lojistiğin Teknoloji Hali

Lojistik & Mobilite & Ulaşım Mobil Uygulamalar B2B B2C Büyüme

"Türkiye’nin Can Damarı Sektörde Dijital Dönüşüme Katılın

Türkiye karayolu taşımacılığı, ülke içi taşımanın yaklaşık %90’ını karşılamaktadır. Ülke yollarında, taşıma yetki belgesine sahip bir milyondan fazla taşımacının 900 binden fazlası ticari taşımacılık yapmaktadır. Bu taşımacıların %85’i kendi aracının şoförüdür ve rekabet yoğun bir pazarda, Avrupa’ya göre çok daha yüksek navlun maliyetleri ile günü kurtarmanın mücadelesini vermektedir. Taşıyıcı tarafındaki durum bu şekildeyken, pazar boyutu ise devasa boyuttadır. Günlük 1 milyar TL’nin üzerinde bir ekonomi döndüren bu pazar, hem taşıt sayısı hem de taşınan yük bakımından her sene büyümektedir.

Nakliye Lazım, hem yüksek kapasiteli şehirlerarası taşımacılık hem de şehir içi eşya ve yük taşımacılık alanlarına çözüm üreten bir platform ile karşımıza çıkıyor. Bu sebeple, hem şehirlerarası ve şehir içi ticari mal taşımacılığı hem de aylık 310 bine varan ev satışı/kiralama dinamiğinden faydalanmış oluyor. Dolayısıyla, bir “startup”ın özellikle iş ve gelir akışı modeli oturuncaya kadar geçen hassas ve kırılgan zamanında, ülkemizdeki hızlı değişimlerden etkilenme riskinin azalacağını, farklı gelir kaynaklarından kolaylıkla beslenebileceğini anlayabiliriz. Nakliyelazım’ın bu sayede daha emin adımlarla ilerleyeceğini düşünüyoruz.

Bu birden fazla pazara hitap eden strateji, özellikle uzun vadede daha inovatif iş modellerinin devreye alınmasına, entegre taşıma, taşıma finansman teklifleri, sigorta teklifleri gibi farklı katma değerli servislerin kullanıcılara sunulabilmesini sağlayacak. Bunlardan birinde başarılı bir iş akışı oluşturulduğunda birden fazla büyük oyuncunun şirketi satın alma veya ortaklık kurma konusunda ilgisini çekebilecektir.

Platformun sahip olduğu anında fiyat teklifi, sabit fiyatlama, acil taşıma modeli gibi inovatif özelliklerinin yanında, sektör tecrübesi yüksek dinamik çekirdek kadrosu, özellikle spot taşıma piyasasının karakteri olan hızlı hareket etme ve çabuk iş kapatma ihtiyacını sonuna kadar karşılayacaktır."

Yatırım turunun başlama tarihinden itibaren ilk 15 iş günü katılan yatırımcılara %15 oranında bonus pay verilecektir. Ek paylar MKK nezdinde yapılacak pay dağıtımı esnasında yatırımcıların hesaplarına aktarılacaktır. 

Dağıtılacak bonus paylar, şirket ortakları Selçuk Mert ve Necati Tekin paylarından oransal olarak düşürülecektir.

Nakliye'nin yaşamak zorunda olmadığımız problemleri..

  • Yük sahibi bireylerin ve firmaların nakliyeciye erişimi zaman almaktadır. 
  • Taşımaların fiyatlanması hem zaman almaktadır, hem de güvenilirlik seviyesi düşüktür.
  • Taşıma süresince yükün konumu hakkında anında bilgi edinmek zahmetlidir ve çoğu zaman mümkün olmamaktadır.
  • Hem taşıyıcı için hem yük sahibi için çoğu zaman muhatap bulmak ve iletişim kurmak oldukça zordur.
  • Nakliye aracı ile ilgili bir problem çıktığında yerine araç bulmak genellikle büyük çaba gerektirir

Geniş Taşıyıcı Ağı ve Tam Dijitalleşme

  • Nakliyelazım akıllı fiyatlama sistemi ile anında nakliye fiyatı sunabilmektedir.
  • Sunulan fiyat taşıma zamanında değişiklik göstermez.
  • Yük talebi oluşturulduğu anda binlerce taşıyıcıya taşıma talebi bildirimi gönderilir. 
  • Taşıma taleplerine dönüşler içerisinde en hızlı dönüşü yapan ve koşulları en uygun olan taşımacı anında yüke atanır.
  • Taşıma sırasında canlı olarak konum takibi yapılabilmektedir.
  • Taşıma ile ilgili bütün sorular, evraklama ve bilgi alış verişi için nakliyelazım yetkilileri ile irtibat kurulabilmektedir.
  • Taşıma aracında problem çıkması halinde hızlıca ikame araç organize edilir.

 

İster cepten, ister webden, ya da kurumunuza özel panelden

Nakliyelazım, hem bireysel hem de kurumsal taşımaları mobil uygulama ve web sitesi aracılığıyla, fiyatlamadan teslimat ve ödemeye kadar organize eden bir dijital lojistik platformu ve sistemidir.

Mobil uygulamalar, taşıyıcılar için kullanımı kolay ve tüm işlemlerini yapabildiği taşıyıcı mobil uygulaması, müşteriler için evden-eve, kurumsal taşıma ve parça eşya taşımalarını organize edebildikleri müşteri uygulamasından oluşur.

Ayrıca, anlaşmalı kurumsal müşteriler için firmaya özel özelliklerin yer aldığı ve bütün operasyonu yürütebildikleri kurumsal nakliyelazım panelleri de hazırlanıp sunulmaktadır.

                              

Nakliyelazım İş Modeli

Yurt içi karayolu taşıması sektörü yaklaşık 25 milyar USD hacme sahip bir sektördür. Nakliyelazım'ın hedeflediği pazar payı ilk 12 ay sonunda pazarın %0,5'i, ilk 24 ay sonunda da pazarın %2'si olarak belirlenmiştir.

Nakliyelazım taşıma gelirlerinin yanı sıra sigortalanan taşıma başına komisyon geliri, bölgesel depo anlaşmaları ile depolama geliri gibi faaliyet dışı gelir kalemlerini de çalışma sisteminin içine dahil etmiştir. Taşıma gelirleri, taşımanın maliyeti üzerinden sabit bir kar marjı belirlenerek yapılan satışlardan oluşmaktadır.

Nakliyelazım, taşıma işlerinde doğrudan müşteri ile taşıma anlaşması yaparak çalışmaktadır. Bünyesinde kayıtlı taşımacılara taşıma için belirlenen ücret doğrultusunda ödemeleri taşıma bittiği an gerçekleşir. Müşteri ve taşıyıcı fiyatları akıllı fiyatlama algoritması kullanılarak taşıma öncesi yapılır ve taşıyıcı ve müşteri fiyatları ayrı ayrı bildirilir. Kurumsal anlaşmalı müşteriler için taşıma trafiklerine bağlı olarak farklı ödeme modelleriyle çalışılmaktadır.

 

Hedef kitle farklı taşıma modelleri için farklılaşmaktadır. 

Kurumsal taşımalar için;

- Üretici ve sanayiciler,

- İthalat ve ihracat yapan forwarder firmaların yurt içi taşıma çözüm departmanları,

- Ticari olarak yük transferi yaptıran firma sahipleri.

(Bu firmaların operasyon yöneticileri, sevkiyat sorumluları öncelikli olarak ulaşılması planlanan hedef kitle olarak tanımlanmıştır.)

Bireysel kullanıcı için;

- Temel hedef kitlesi ekonomik sınıflandırmada orta sınıf olarak tanımlanabilen,

- 25-50 yaş aralığında,

- Teknoloji kullanmaya yatkın gerçek kişilerdir.

(Bu kitle için özellikle odaklanma stratejisi mevsimsel ve bölgesel olarak belirlenmekte ve satış kanallarının bu doğrultuda kullanılmak üzere planlaması yapılmaktadır. )

 

Yurtiçi karayolu nakliye sektörü yaklaşık 25 milyar dolar yıllık hacme sahip devasa bir sektördür. Pazarda 1.200.000 adet taşıma yetki belgesine sahip taşımacı ve 975 bin adet ticari taşıma yapan araç vardır. Bu araçların %90'ından fazlası münferit taşımalar yaparak sektörde yer almaktadır. Nakliyelazım mevcut 2.000 adet taşıyıcı üyesi ile birlikte her geçen gün artan taşıyıcı üye sayısına sahiptir. ilk 12 ay sonunda hedeflenen taşıyıcı üye sayısı 25 bin adet, ilk 24 ay sonunda ise 60 bin adettir. Bu sayı Türkiye'de en geniş taşıma filosuna sahip şirketlerden daha yüksek sayıda araçla hizmet verilmesi anlamına gelmektedir.

Bireysel kullanıcılar için sektörün hacmi dönemsel farklılıklar göstermektedir. Ortalama ev satış ve kiralama metrikleri üzerinden bir yaklaşım dikkate alınmış ve yılın bireysel konut taşınmaları açısından en hareketli 6 ayında 180bin adet/ay konut satışı ve 130 bin adet/ay kiralama gerçekleştiği kaydedilmiş, yılın kalan 6 ayında da bu değerlerin yaklaşık %60'ı seviyelerinde seyrettiği görülmüştür. (sahibinden.com, sektör analizi, 2022) 

 

 

Son yıllarda dijital lojistik alanında faaliyet gösteren farklı firmalar sektörde yer almakla birlikte bu firmaların hem çalışma alanı, hem de dijitalleşme için benimsedikleri vizyon sebebiyle dijitalleşmenin getirmesi gereken kullanışlılık açısından kısıtılı seviyelerde kaldığını farkettik. 

Birçok firma, işleyişi geleneksel sistemden çok da farklılaştırmayan yük ilanı sistemiyle çalışmakta. Bu da web sitesine sahip bir taşıma komisyoncusundan ileriye gidememelerine sebep olmaktadır. 

Diğer taraftan, sektörün devasa hacmi sebebiyle bu zamana kadar çalışmış ve çalışmakta olan dijital lojistik sistemleri Nakliyelazım için rakipten çok, dijital lojistiği sektöre benimsetmek ve ileriye taşımak için faydalı birer işbirliği unsurlarıdır. 

Nakliyelazım aşağıda yer alan dijital nakliye sektörü problemlerini öncelikli sorun olarak dikkate almış ve çözümlerini bu doğrultuda geliştirmiştir:

  • Taşıma esnasında konum takibi yapılamaması bilgi akışı eksiğini sürdürmektedir.
  • Taşımacılardan yük için fiyat teklifi vermelerini beklemek süreci hızlandımak yerine yavaşlatmaktadır.
  • Nakliye işleri için aynı çözümle daha geniş alanda çözüm sağlayabilecekken kısıtlı çalışma sahasına yönelmek sektörde geniş kullanım için dijital lojistiğin akla gelmesini engellemektedir.
  • Taşıma işini organize ettikten sonra sorumluluğu sürdürmeyerek müşteri ve taşıyıcıyı başbaşa bırakmak operasyonda yaşanan problemlerde iki tarafın da işini zorlaştırmaktadır.

Nakliyelazım kurulduğu günden beri doğru fiyata hızlı organizasyon ve doğru bilgi akışının nakliye operasyonlarının en önemli problemi olduğunu düşünerek sistemini oluşturmuştur. Bu doğrultuda geniş teknolojik altyapı ve personel desteği özenli şekilde oluşturulmuştur. 

Nakliyelazım'ın, yalnızca mevcut faaliyet alanı gelirleri düşünüldüğünde, gelecek 36 aylık süreçte yıllık bazda %300 büyüme hedefi bulunmaktadır. Bu hedef, nakliye sektörünün ilk 12 ay sonunda %0,5'ine, İlk 24 ay sonunda %2'sine, ilk 36 ay sonunda %5'ine hakim olma hedefi anlamına gelmektedir. 

Dijital faaliyete geçildiği günden bu yana son 3 ayda gerçekleştirilen %600'lük büyüme ve 2024 başı itibariyle faaliyete başlanacak olan 8 farklı firmayla lojistik operasyonları konusunda anlaşma sağlanmış olması bu trendin devam edeceğinin göstergesidir. 

Ayrıca Nakliyelazım, Türkiye'nin 4 büyük sanayi şehrinde ortak kullanım konusunda mutabakat sağladığı depolama hizmeti sağlayan firmalarla çalışmalarını devam ettirecek ve faaliyet dışı gelir kalemi olarak gelir sağlayacaktır. Bununla beraber, 2024 sonu itibariyle gelişim programında yer alan "dijital depolama operasyonu" da sisteme entegre edilerek faaliyet alanı genişletilecektir. 

Kullanılması plananlanan fon miktarı Nakliyelazım'ın pazara daha güçlü ve ivmesini artırarak ilerlemesini sağlayacak alanları oluşturmak için kullanılmak üzere belirlenmiştir. 

Bu doğrultuda fonun ana kullanım alanı canlı destek ekibi, satış ekibi, yazılım ekibi ve yönetim ekibi olmak üzere personel giderleri olacaktır.

Bununla beraber tanıtım alanında yapılacka harcamalar da fonun önemli kullanım alanlarından olacaktır.

 

Nakliyelazım, back-office, saha ve masada yürümesi gereken tüm işleyişleri dolduracak deneyimli ve dinamik bir ekip tarafından oluşturulmuştur. Kendi alanlarında uzun yıllar tecrübe sahibi olmuş ve pazarın akışını oğru gözlemleyebilen her ekip üyesi nakliyelazım'ın bir başka yapı taşını oluşturmaktadır.

 

Selçuk MERT (CEO)

Girişimin belirlenmiş yol haritasına göre iş planının oluşturulması ve hayata geçirilmesi Selçuk MERT tarafından yapılmaktadır. Aynı zamanda finansal ve yapısal organizasyonların da ilerletilmesi onun sorumluluğundadır.

Necati TEKİN (İletişim Teknolojileri Direktörü)

Nakliyelazım'ın can damarı olan iletişim ve bilgi akışını Necati Tekin yönetmektedir. Teknolojik aygıtların en verimli şekilde hizmete dahil edilmesi ve iletişim ekibinin bu aygıtları verili şekilde kullanmasını sağlamak sorumluluklarının başındadır.

Cengiz TEKİN (Operasyonlar Direktörü)

Sahada tüm operasyonun idare edilmesi, satış ekibi ve taşıyıcı üyelerin organzaisyonu ve koordinasyonu Cengiz TEKİN tarafından yönetilmektedir. Tüm operasyonun saha kısmının sorunsuz gerçekleşmesinden emin olmak üzere çalışmaktadır.

Ayhan YALÇIN (CTO)

Tüm sistemin CRM, mobil uygulamalar ve web sitesinin kusursuz çalışmasından sorumludur. Ayrıca gerekli revizyonlar, özel müşteri entegrasyonları ve yazılım ekibinin idaresini Ayhan YALÇIN yönetmektedir.

Canan KARDEŞ MERT (Pazarlama ve Satış Direktörü)

Pazarlama, tanıtım ve reklam faaliyetlerini düzenleyen ekibi yönlendirmek ve stratejileri şekillendirmek Canan KARDEŞ MERT tarafından yapılmaktadır. Ayrıca satış koordinasyonu ve pazarlama ekibi ile ilişkilerini düzenleyici pozisyondadır.

  • 2022
    İlk Yol Haritasının Oluşturulması

    Nakliye sektöründe geliştirilebilecek ve pazardaki problemleri mümkün olduğunca ortadan kaldırabilecek bir çözüm yolu için fikirler masaya yatırıldı.

  • 2022
    Şirketleşme

    Nakliyelazım NL Teknoloji Lojistik A.Ş. adıyla şirketleşti.

  • 2022
    İlk Taşımalar Başladı

    Dijital geliştirme devam ederken Nakliyelazım'ın yetki belgeleri tamamlandı. Dijitalle eşgüdümlü ilk taşımalar da başlamış oldu.

  • 2023
    Taşıyıcı Kayıtları Mobil Uygulamada Başladı.

    Taşıyıcı mobil uygulamasının yayına girmesiyle, taşıyıcı kayıtları mobil olarak yapılabilir hale geldi.

  • 2023
    Müşteri mobil uygulaması yayına girdi

    Artık müşteriler de mobil uygulama üzerinden yüklerini tanımlayabilir hale geldiler.

  • 2023
    İTÜ Çekirdek Kabulü

    Nakliyelazım, İTÜ Çekirdek Ön Kuluçka Programı'na kabul edildi.

  • 2023
    Anlaşmalı kurumsal firmalarla çalışılmaya başlandı

    Kurumsal panel oluşturularak anlaşmalı çalışılan müşteri firmaların kendi panelleriyle yük organize etmelerine başlandı.

  • 2024
    Depolama Çözümleri Entegrasyonu

    Dijital Lojistik çözümlerine depolama çözümleri de eklenerek Türkiye çapında uygulamaya alınacaktır.

  • 2025
    Farklı Ülkelerde Faaliyete Başlama Çalışmaları

    Yurt dışında faaliyet göstermek üzere entegrasyon süreci başlayacaktır.

% fonlandı

Süre Tamamlandı

Yatırımcı Sayısı 0

Min. Yatırım Tutarı 1.000 TL

₺ 0

% 0 Fonlandı ₺ 4.200.000
Tamamlandı
Yatırımcı Sayısı 0 Min. Yatırım Tutarı 1.000 TL

HATA

Kitle fonlaması işlemleri çeşitli oranlarda risklere tabidir. Bunlar arasında yatırımın kısmi yada tümünün kaybı, payların devir imkânının kısıtlı olabileceği, kar payı da dahil olmak üzere herhangi bir getiri elde edilememesi ve yatırım yapılan girişimin ticari hedeflerine ulaşamaması gibi riskler bulunmaktadır. Bu nedenle, işlem yapmaya karar vermeden önce, piyasada karşılaşabileceğiniz riskleri anlamanız, mali durumunuzu ve kısıtlarınızı dikkate alarak karar vermeniz gerekmektedir. Kitle fonlama faaliyetleri riskleri için Genel Risk Bildirimi’mizi, karşılaşabileceğiniz risk tipleri için Özel Risk Bildirimi’mizi inceleyebilirsiniz.

Fongogo, III-35/A.2 sayılı Kitle Fonlaması Tebliği (“Tebliğ”) kapsamında paya dayalı kitle fonlaması faaliyetinde bulunmak üzere Sermaye Piyasası Kurulu tarafından listeye alınmış bir şirkettir. Paya dayalı kitle fonlaması ve bu kapsamda platformların sunduğu hizmetlere yahut diğer kitle fonlaması faaliyetlerine ilişkin bilgilere internet sitemiz ve Tebliğ aracılığı ile ulaşabilirsiniz. Fongogo hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi veya yatırım analizi sunmaz, bir girişimci veya girişim şirketine ilişkin yatırım önerisinde bulunmaz, yatırımın belirli bir yatırımcı için uygunluğunu teyit etmez, saklama hizmeti sunmaz ve hiçbir durumda bu e-postanın içeriği bu şekilde yorumlanamaz. Kişiler kendi yatırım kararlarını, kendileri, gerekli belgeleri inceleyerek, yatırımcı gereksinimlerini, yatırım limitlerini ve yatırım konusu araçları yeniden satma imkanı hakkında ayrıntılı bilgiler edinerek ve her türlü yatırım kararının riskler içerebildiğini gözeterek vermelidir. Kitle fonlaması ve Platform’da yayımlanan ilgili kampanyalar özelinde bu risklere ilişkin çeşitli bilgilere konu ile ilgili bilgilendirme formları veya açıklamalar aracılığıyla ulaşabilirsiniz.