Logo photo image

Cyou Live

Sevdiğin konularda yeni insanlarla canlı sınıflar

Eğitim & Yetenek & İnsan Kaynakları Yapay Zeka Mobil Uygulamalar Makine Öğrenmesi B2C C2C Pazaryeri Pazara Giriş

Yatırım turumuzun başlama tarihi olan 5 Haziran Pazartesi saat 10:00 itibari ile 20 iş günü içerisinde EFT veya Kredi Kartı ile yapılan yatırımlarda yatırımcılara %20 fazladan pay verilecektir. Bu kampanya 20 iş günü ile sınırlı olup,(27, 28, 29, 30 Haziran günleri Kurban Bayramı Arifesi ve Tatili nedeniyle hariç tutulmuştur) 6 Temmuz 2023 Perşembe saat 10:00'da sona erecektir. Ek paylar MKK nezdinde yapılacak pay dağıtımı esnasında yatırımcıların hesaplarına aktarılacaktır.  

Dağıtılacak fazladan payların %75'i mevcut ortak Hüseyin Serkan Canberk'in hisselerinden, %25'i ise mevcut ortak Serhan Büyükişcan'ın hisselerinden dağıtılacaktır. Ek fonlama olma durumunda ise dağıtılacak bonus paylar mevcut ortaklar Hüseyin Serkan Canberk ve Serhan Büyükişcan'ın hisselerinden yukarıda belirtilen oranlar üzerinden hesaplanarak dağıtılacaktır.

Öncelikle yetenek ve popüler iş gücü kavramları üzerinde çalışan Cyou Live ekibi olarak; aşağıdaki konuların global ölçekte gündem oluşturduğunu fark ettik:

İşbirlikçi Öğrenme* (Collaborative Learning) yaklaşımına geçiş ve mevcut online ders ve kurs platformlarının dağınık yapısı.

Ardından mevcut online ders ve kurs platformları neden yetersiz kalıyor diye düşündük. Bizim tespit ettiğimiz noktalar şunlar oldu:

  • Öğrenme sosyalleşme ve işbirliği için harika bir fırsat olsa da mevcut uzaktan öğrenme araçlarında sosyal etkileşim ve deneyim halen az, çoğunlukla bireysel öğrenme deneyimi sunuluyor.

  • İçeriklerin sıkıcı olduğu düşünülüyor, uzun süreler odaklanma sorunu yaşanıyor.

  • Eğitimlerin tamamlanma oranı düşük kalıyor.

  • Yetenek ve meslek edindirme konusunda başarısızlık söz konusu.

* Rus psikoloji kuramcısı Lev Vygotsky’in (1896-1934) teorisi üzerine şekillendirilmiş İşbirlikçi Öğrenme (Collaborative Online Learning), son yıllarda çok önemsenen bir model olmaya başlamıştır. Öğrenenlerin küçük gruplar oluşturarak bir problemi çözmek ya da bir görevi yerine getirmek üzere ortak bir amaç uğruna birlikte çalışma yoluyla bir konuyu öğrenme yöntemi olarak tanımlanmaktadır. Öğrenciler birbirleriyle etkileşim halinde ve fikir alışverişi ile hem kişisel hem de toplu olarak fikirlerini geliştirir ve ortak bir hedefe ulaşmak için birlikte çalışırlar. Öğrenme sosyal bir platformda gerçekleşir ve öğrenciler kendi entelektüel yetilerini geliştirmenin yanında sosyal ilişkilerini ve sosyal ilişki kurma becerilerini geliştirirler. İnternet teknolojileri aslında sosyal etkileşimi genişletmek ve dönüşüme uğratmak yoluyla işbirliğine dayalı öğrenmeyi dönüşüme uğratmaktadır. 

 

Biz dünya çapındaki bu ortak problemlere çözüm olarak sınırları olmayan bir sosyal öğrenme ve iş birliği platformu Cyou Live: Sosyal Canlı Sınıflar'ı tasarladık.


Sosyal canlı sınıfların en heyecan verici özelliği; ister bir eğitmen ister bir öğrenen olun istediğiniz her an sevdiğiniz bir konu hakkında bir sınıf açabilir, mevcut olanlara katılabilir, veya profilinize en uygun kişilerle bir sınıfta eşleşebilirsiniz. 

Sosyal Canlı Sınıflar


En fazla 6 kişilik ve en az 15 dakikalık Sosyal Canlı Sınıflar, sizi tüm dünyadan insanlarla, konuştuğunuz dillerde, öncelikle teknoloji, tasarım, pazarlama, iş geliştirme, yabancı diller, kişisel gelişim gibi alanlar hakkında bir araya getirir. 


Sosyal Canlı Sınıflarımız bir araya getirdiği kişiler için hem sınıf içi etkileşimi ve deneyimi artıran araçlar hem de yakın zamanda entegre edeceğimiz AI.bert isimli yapay zeka chatbot sayesinde onlara ilgilendikleri konuda başka hiçbir platformda bulamayacakları bir sosyalleşme, birlikte öğrenme ve iş birliği yapma deneyimi yaşatır.


Premium kullanıcılarımız bir sosyal canlı sınıfta konuyla ilgili sorularına AI.Bert'tan yanıtlar alabilecek, ayrıca yine bizim konuyla ilgili hazırlayacağımız ilham verici "prompt" alternatifleriyle sınıfta geçirdikleri süreyi hem bireysel hem de grup olarak dolu dolu sıkılmadan verimli bir şekilde geçirebilecekler.

Cyou Live ekibi olarak benzer profilde ve benzer ilgi alanlarına sahip kullanıcıları sosyal canlı sınıflarda bir araya getiren, büyük veri ve makine öğrenimine dayalı sınıf tavsiye algoritması da geliştirdik. BİGG Tübitak 1512 Girişimcilik Destek Programı ile geliştirdiğimiz yapay zekâ destekli sınıf tavsiye algoritması; birbiriyle uyumlu profildeki kişiler için canlı sınıf davetiyeleri oluşturuyor, böylece kullanıcılarımızın yeni bir sınıf açmasını beklemeden de kişiler arasındaki etkileşimi en üst düzeye çıkarıyoruz.



Cyou Live’da yenilikçi bir başka özellik olarak da kullanıcılarımızın tek bir hesap altında hem öğreten, hem de öğrenen olmalarına imkan tanıyoruz.

Böylece Cyou Live üyelerimiz, uzmanı oldukları bir yetenek ve konu hakkında onaylı eğitmen profili yaratıp bildiklerini paylaşarak gelir elde edebilir, öğrenmek istedikleri başka bir yetenekte istedikleri bir eğitmen, öğretmen, sektör uzmanı ya da mentörden seanslar alıp, sadece kendileri gibi öğrenenlerin katılabileceği etüt sınıfları açabilirler.



Cyou Live aynı zamanda hibrit bir yapıda hizmet vermeyi de amaçlamaktadır. Önümüzdeki dönemde eğitim kurumları ve popüler ortak çalışma alanlarıyla iş birliği yaparak kullanıcılarının kariyer, networking ve sosyalleşme hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olacak yüz yüze etkinlikler ve programlar sunmayı hedeflemektedir.

Tüm bu özellikleri sayesinde Cyou Live; online öğrenme odağında pazar yeri şeklinde hizmet veren yerli ve yabancı tüm online kurs ve 1:1 ders uygulamalarının aksine ortak herhangi bir konu hakkında hem öğreten hem öğrenen kişileri en üst seviyede etkileşim ve deneyim odaklı bir araya getiren yaklaşımıyla farklılaşmaktadır. 

Cyou Live aşağıda detayları verilen ürün ve hizmetleri halihazırda Cyou Live Web Sitesi üzerinden sunmaktadır. 2023 yılı içerisinde mobil uygulama da devreye alınacaktır.

1. Sosyal Ağ ve Sosyal Canlı Sınıf: Cyou Live, tanışma, öğrenme ve iş birliği odağında tüm dünyaya açık bir sosyal ağ oluşturmaktadır. Bu sosyal ağ içinde ana ürün olarak “Sosyal Canlı Sınıf” ismiyle canlı video konferans altyapısı bulunmaktadır. Kullanıcılar dünya üzerindeki farklı kişilerle bir araya gelerek diledikleri zaman ve yerde canlı eğitim alabilmektedir. WEBRTC protokolü ile P2P video konferans görüşmeleri yapılmaktadır.

Mevcut bir çok online öğrenme platformundan farklı olarak Cyou Live: Sosyal Canlı Sınıflar'da kullanıcılar bir eğitmen, uzman, koç vb. olmadan da ortak bir konu hakkında, yapay zekâ destekli içerik önerileriyle zenginleşecek şekilde, bir sınıf deneyimi yaşabilmektedirler.

Ayrıca bir uzmandan veya eğitmenden eğitim almak isteyen kullanıcılarımız da 1’e 1 ve/veya 6 kişilik Sosyal Canlı Sınıflar’da eğitmenlerden ücretli eğitim alabileceklerdir. Kullanıcılar cüzdanlarına para/kredi ekleyerek eğitimlere katılabilecektir. Öğretenlerden elde edilecek gelirlerden %20 oranında “Platform Hizmet Bedeli” alınacaktır. Öğretenler kendi eğitim ücretlerini belirlemede sunulacak model çerçevesinde serbest hareket edebileceklerdir.

Sınıfta bulunan kullanıcıların tercihine göre sosyal canlı sınıflar diğer sosyal ağlarda paylaşılabilir ve canlı yayınlanabilir özellikte olacaktır.

Cyou Live’da tüm kullanıcılarımız için geçerli olacak şekilde iki farklı abonelik planı bulunmaktadır ve kullanıcılarımızın her gün ne kadar sosyal canlı sınıfta yer alabileceği bu planlara göre değişiklik gösterir.

Free (Ücretsiz) Plan tüm kullanıcılarımızın günde 1 adet sosyal canlı sınıf açabilir veya mevcut olan sınıflardan birisine katılabilirken, Premium Plan abonesi kullanıcılarımız ise günlük sosyal canlı sınıf sayısını 3'e çıkarır.

Ayrıca Premium Plan (3 USD/Aylık) abonelerimiz kendilerine özel, benzer profilde kişilerle eşleşebildikleri, haftada 3 adet özel sosyal canlı sınıf davetiyeleri* de alırlar.

*Özel sosyal canlı sınıf davetiyesi, geliştirilen “Akıllı Eşleştirme Algoritması” ile üretilir.

2. Popüler Kategoriler ve Yetenekler: Cyou Live öğrenme pazarındaki rakiplerinden farklı olarak kendisini geliştirmek ve kendine yatırım yapmak isteyen kullanıcılarının gündemine uygun farklı disiplinlerde geniş bir kategori ve güncel konu havuzunu barındırır. Sosyal medyadaki kutuplaşmaların ve tartışmaların yoğun yaşandığı spor, magazin, siyaset-politika, dini - metafizik vb. konular dışında kalmak isteyen kişileri buluşturur.

 

Geliştirme: Web Geliştirme, Veri Bilimi, Mobil Geliştirme, Programlama Dilleri, Oyun, Database Design & Dev., Yapay Zekâ, Software Testing, Software Engineering, No-Code Development

Teknoloji: NFT, Blockhain, Metaverse, IOT, Oyun, Web3, IT&Software, Bitcoin

İş Geliştirme: Girişimcilik, İletişim, İşletme, Satış, Strateji, Operasyon, Proje Yönetimi, İşletme Hukuku, İş Zekası ve Analitiği, İnsan Kaynakları, Endüstri, E-Ticaret

Diller: İngilizce, İspanyolca, Fransızca, Almanca, İtalyanca, Çince, Arapça, Japonca 

Tasarım: Ürün Tasarımı, Kullanıcı Deneyimi, Web Tasarım, Grafik Tasarım, Oyun Tasarım, Fotoğraf, 3D Tasarım, Video Tasarım, İllüstrasyon, Animasyon, Endüstriyel Tasarım, Moda Tasarım, Mimari Tasarım, İç Tasarım

Pazarlama: Dijital Pazarlama, Arama Motoru Optimizasyonu, Sosyal Medya Pazarlama, Marka Yönetimi, Pazarlama Analitiği ve Optimizasyonu 

Bilim & Akademik: Mühendislik, Matematik, Tarih, Coğrafya, Bilim, Online Eğitim, Sosyal Bilimler, Dil Eğitimi, Akademik Konular 

Kişisel Gelişim: Kişisel Verimlilik, Liderlik, Kariyer Gelişimi, Kişisel Markalaşma, Yaratıcılık

3. Büyük Veri ve Makine Öğrenmesine Dayalı Akıllı Sınıf Tavsiye Algoritması: Cyou Live, veriye dayalı olarak ortak konular etrafındaki kişileri eşleştirebilecek, bu kişiler arasındaki etkileşimi artıracak ve bu kişilerin oluşturacağı canlı sınıfların artmasına yardımcı olacak algoritmalar ile eşleştirme yapmaktadır. Akıllı Tavsiye Algoritması, kullanıcıların ve arkadaşlarının önceki tercih ve değerlendirmeleri doğru yetenek derslerine ve doğru öğretenlere ulaşmalarını sağlayacaktır. Bu sayede kullanıcıların çok geniş bir öğreten ve içerik havuzundan kendilerine en uygun olanları en hızlı şekilde bulmaları ve en yüksek faydayı almaları hedeflenmektedir. Akıllı eşleştirme algoritmasının temelinde Büyük Veri Analizi ve bunu yorumlayacak makine öğrenmesi algoritması bulunmaktadır.

4. Yapay Zeka Destekli Entegre Özellikler: Farklı kategorilerin en güncel konuları hakkında benzer profillerde kişileri bir araya getiren sosyal canlı sınıfların sohbet kısmına yapay zeka destekli chat-bot entegrasyonumuz AI.bert'ı yakın bir zaman içerisinde entegre edeceğiz.

3. parti kaynaklı AI.bert ismini verdiğimiz chatbot, platformumuzun konsepti ve konuları odağında kalacak şekilde, sınıflardaki öğrenenlerin ve öğretenlerin birbirlerini tanıma, birlikte öğrenme ve birlikte üretme süreçlerindeki yaratıcılığı ve verimi artıracak ilham verici fikirler üretecek. Ayrıca konuşulan konu hakkındaki ortak soruların da yanıtlarını vererek yepyeni bir öğrenme ve iş birliği deneyimi sunacak.

 

Gelir Modeli: Cyou Live’ın gelir modeli üç ana başlıktan oluşmaktadır:

Abonelik (Premium Plan): Öğrenme araçları ve üyelik modeli aboneliklerini ifade etmektedir. Reklamsız, günde 3 canlı sınıf açma ve katılma hakkı, her hafta 3 özel sosyal canlı sınıf davetiyesi sağlamaktadır. Davetiye, AI algoritması tarafından kullanıcı takvimine ve sitedeki hareketlerine göre eşleştirme şeklinde oluşturulmaktadır.

Projeksiyonda esas alınan abonelik planının ücret gelişimi aşağıdaki şekildedir. Buna site içi  satın almalar da dahildir.

  2023 2024 2025 2026 2027
Abonelik + Site İçi Satın Almalar (Aylık) $5 $7 $10 $10 $10

Reklam ve Sponsorluk Gelirleri: Hedef kitle ve verilerle uyumlu olan sektörlerden, sektörün fiyatlarıyla paralel bir gelir elde edilecektir.

Hizmet Bedeli (Platform): 1’e 1 ve/veya Sosyal Canlı Sınıflar’da eğitmenlerin elde edeceği gelirlerden %20 oranında “Hizmet Bedeli” alınacaktır. Öğretenler kendi eğitim ücretlerini belirlemede sunulacak model çerçevesinde serbest hareket edebileceklerdir.

Tanıtım ve Pazarlama Stratejisi & Satış Bedeli: Cyou Live, sektörde yeni bir alan olan sosyal öğrenme dikeyinde diğer çok bilinen MOOC (Massive Open Online Course - Kitlesel Çevrimiçi Açık Kurs), 1’e 1 Online Görüşme Siteleri ve Mobil Öğrenme uygulamalarını tamamlayıcı rolde olacaktır. Öncelikle bu siteleri ziyaret eden kişileri hedefleyecek bir pazarlama stratejisi geliştirilecektir. Bu kapsamda Türkiye özelinde aylık yaklaşık 10 milyon ziyaret  ortalamalı bir pazardan bahsedilmektedir. Aşağıda bazı platformların ziyaretçi sayıları fikir vermesi amacıyla yer almaktadır. Bu kişilere, benzer özellikteki kişilerle sosyal bir ortamda birlikte öğrenme fırsatı sunulduğunun iletişimi yürütülecektir. Fiyat duyarlı kişiler içinse “freemium” özellikler öne çıkacaktır.

Tablo: Platformların Aylık Ziyaretçi Sayıları (Kasım 2022)

  Ziyaretçi Sayısı (Aylık-Global) Ziyaretçi Sayısı (Aylık-Türkiye)
Udemy 105.100.000 4.600.000
Preply 13.100.000 2.700.000
Codecademy 7.400.000 www.patika.dev - 338.000
Pluralsight 5.188.000 < %1,65
Linkedin 1.141.000.000 < %2
Kaynak: Similar Web

Cyou Live’da kullanılacak ana dağıtım kanalları aşağıdaki şekilde olacaktır:

  • Ücretli Arama Reklamları (Paid Search Ads)
  • Görüntülü Reklam (Display Ads)
  • E-Posta Pazarlama (E-Mail Marketing)
  • Popüler Sosyal Medya Kanallarında Pazarlama
  • Sosyal Medyada Aktif Kullanıcılarımız ve Öğretenlerimiz Aracılığıyla Influencer Marketing

Cyou Live’ın satış bedeli aşağıda detaylandırılmaktadır:

Ürün/Hizmet Maliyet* Satış Fiyatı Kazanç Oranı
Platform Hizmet Bedeli

Uygulama Marketleri Komisyonları - %30

Teknolojik Altyapı ve Operasyon Giderleri - %5

Uygulama Marketleri Komisyonlarının Kesilmesi Sonrası (%30)

Koçluk Yapılarak Elde Edilen Gelirlerin Ödemesi Üzerinden  - %20
%10

* 3. parti eğitim teknolojileri geliştiren bağımsız yazılım şirketleri maliyetleri dâhildir. Mobil ve web uygulamaların backend (server ve veritabanı işlevleri) ve frontend (web sitesi ve mobil uygulama) kısımları mevcuttur. Backend tarafta verinin tutulduğu veritabanları ve bunları işleyecek kodların/algoritmaların bulunduğu server’lardır. Backend işlevler REST API üzerinden frontend ile iletişim kurmaktadır. Backend servisler bulut bilişim hizmeti veren firmada barındırılmaktadır. Frontend kısımda ise Google Play Store ve Apple Store mecraları kullanılmaktadır.

Müşteri erişimi için kullanacak adımlar aşağıdaki şekilde detaylandırılmıştır:

  • Lansman: Dijital ve geleneksel kanalda pazara özel lansman çalışması yürütülecektir. Lansman sonrası beta dönemi performans sonuçlarına göre hazırlanmış pazarlama bütçeleriyle hareket edilecektir.
  • Sürekli Pazarlama: Sosyal medya, dijital paid reklam kanalları, geleneksel kanalda TV yayın sponsorlukları, radyo ve banner ad’ler ile marka yerleştirmesi çalışmaları kullanılacaktır.
  • Freemium Model: Müşteri erişindeki en önemli faktörlerin, platformun sosyal tasarımı ve freemium modelin olacağı öngörülmektedir.
  • Kurumsal Sponsorluklar: Kurumsal müşteri kanalı içerisindeki geleneksel satış kanalı çalışması, kurumsal sponsorluklarla pekiştirilecektir [Eğitim kurumları, dil okulları, kurumsal firmalar (çalışan memnuniyet-eğitim), firmaların çalışan bulma ve işe alma süreçlerine odaklanan platformlar vb.]

Ocak 2020’de McKinsey Türkiye’nin McKinsey Global Enstitüsü’nün ortaklığı ile yayınladığı “İşimizin Geleceği: Dijital Çağda Türkiye’nin Yetenek Dönüşümü” raporunu göre Türkiye’nin gelecek 10 yıl içerisinde otomasyon, yapay zekâ ve dijital teknolojilerin yaratacağı ekonomik fayda ve sosyal değişimler ile 7,6 milyon iş kaybolarak yeni işlere dönüşebilecektir. 2030 yılına kadar 8,9 milyon yeni iş oluşabilecektir. Bu değişim tüm çalışanları etkileyecektir. Türkiye’de iş gücünde bulunan 21,1 milyon kişinin mevcut mesleğinde teknolojiden tam olarak yararlanması için yetkinliklerini geliştirmesi gerekecektir.

Aynı rapora göre;

  • 5,6 milyon kişinin farklı yetkinlikler geliştirerek rolünü değiştirmesi (upskilling),
  • 2 milyon kişinin farklı sektörlerde çalışmak ya da yeni meslekler edinmek için yetkinlikler kazanması (reskilling) gerekecektir.

Raporda 2030 yılında, öngörülen yetenek dönüşümü gerçekleştiği takdirde, en büyük yetkinlik gelişiminin %63 oranı ile teknoloji yetkinliklerinde gerçekleşmesinin beklendiği ifade edilmiştir. Sosyal yetkinliklerde %22 ve ileri seviye bilişsel yetkinliklerde %7 artış beklenirken; temel yetkinliklerin ve fiziksel yetkinliklerin sırasıyla %10 ve %8 oranında daha az kullanılacağı öngörülmektedir. Dolayısıyla çalışanların teknoloji yetkinlikleriyle sosyal yetkinliklerini geliştirmeleri büyük önem taşımaktadır. Duygusal zekâ, yaratıcılık, yeniden öğrenme, girişimcilik, empati kurma, ileri iletişim ile teknolojiyi kullanma, ileri veri analizi ve teknoloji geliştirme gibi yetkinliklerin ön plana çıkması beklenmektedir.

Bununla birlikte; Ericsson ConsumerLab tarafından Haziran 2021 tarihinde yayımlanan “Kentsel Gerçekliğin Geleceği” başlıklı Küresel Telekom Pazarı Raporu (GTM) ile Türkiye'deki tüketicilerin 15-79 yaş arası 1.000 ila 2.000 arasında kişinin katıldığı bir anket aracılığıyla pandemi sonrasında 2025 yılına kadar neler olacağına dair temel görüşlerini ortaya konmuştur. Söz konusu çalışma,  Türkiye’deki tüketicilerin %57’sinin 2025 yılına kadar bir diploma almak veya becerilerini geliştirmek (upskilling) için e-öğrenme ve çevrimiçi eğitim programlarına yöneleceğini göstermektedir. Aynı rapora göre bu kitlenin yaş grubu dağılımı aşağıdaki şekildedir:

Grafik: Diploma Almak/Becerileri Geliştirmek (Upskilling) İçin E-öğrenme ve Çevrimiçi Eğitim Platformlarının Kullanımında Artış Öngörüsünün Yaşlara Göre Dağılımı

Tüm bu bilgiler ışığında Cyou Live’ın hedef kitlesi dört ana başlıkta toplanmaktadır:

18-24 Yaş Kitlesi (Üniversite Öğrencileri): Yeni ve popüler iş gücü yetenekleri edinmek isteyen iki hedef kitleden bahsedilebilir. Birincisi Teknoloji, Veri Bilimi ve İşletme Yetkinlikleri kategorileri altında eğitim alarak bilgi ve tecrübelerini zenginleştirmek isteyenlerdir. İkinci grup ise bu alanlar dışında eğitim alıp buna ek olarak popüler iş gücü yeteneklerine yönelik gelişim sağlamak isteyen kişilerdir.

25-35 Yaş Kitlesi (Genç Profesyoneller): Yeni ve popüler iş gücü yetenekleri edinmek isteyen bu kitle, Cyou Live’ın ana hedef kitlesini oluşturmaktadır. Bu kişiler; Teknoloji, Veri Bilimi ve İşletme Yetkinlikleri kategorileri altında gelişim ihtiyaçlarını bireysel/kurum içi eğitim ve öğrenme faaliyetleri ile gidermeye çalışmaktadırlar.

Hayat Boyu Öğrenenler: Yaşı ne olursa olsun çağın ihtiyaçları doğrultusunda, hızla gelişen ve değişen sosyal ve kültürel hayattaki değişmelere ayak uydurmak isteyen kişilerdir. Bu gruba, geç yaşta öğrenenler (Opsimaths) de dâhildir.

Tüm Dünyadan Profesyoneller: Cyou Live’ın diğer ana hedef kitlesi ise bildiklerini paylaşarak gelir elde etmek isteyen eğitmen, öğretmen, uzman, mentor ve koçlardan oluşmaktadır.

Cyou Live'ın hedef kitlesini yaşam çizgisi üzerinden göstermek gerekirse;

Cyou Live platformu iş modeli, çift taraflı bir pazara hizmet sunacağı için her iki tarafta da erken benimseyen kitleler için farklı gelişecektir. Öğretenler tarafında özellikle dijital alanlarda ve dil eğitimi konusunda pratik bilgi sahibi olan ve öğretmek yoluyla gelir elde eden ve etmek isteyenler, öğrenen tarafta da piyasadaki dijital alanlardaki ihtiyaca cevap verebilecek yetenekleri kazanmak isteyen 18-35 yaş arası kitle platforma kısa sürede adapte olacaktır. İşin gelişme döneminde hayat boyu öğrenme felsefesine uygun şekilde daha ileri yaş gruplarının da platforma dâhil olacağı öngörülmektedir. Ayrıca öğretenler cephesinde sadece diller ve dijital alanlarla sınırlı olmayıp daha geniş bir hayat boyu öğrenme sektörleri spektrumuna hizmet sunulması planlanmaktadır.

Bu kapsamda Cyou Live’ın vizyonu; Türkiye’de gerçekleştirecek lansman sonrası 5 yıl içinde sırasıyla Türkiye, Türkiye’nin çevre ülkeleri ve Avrupa Birliği pazarlarına aktif olarak girmiş olmak ve İngilizce olarak tüm dünyada erişimde olmaktır. Söz konusu pazarlar, aşağıdaki tabloda gösterildiği üzere online içerik pazarında %65,6 oranında kullanıcıya hitap etmektedir.

Tablo: Dünyada En Çok Konuşulan & Online İçerikte En Çok Kullanılan Diller

Kaynak: Digital Skills Insights 2021, ITU Publications, International Telecommunication Union

 

 

 

Hâlihazırda teknoloji alanında yaşanan ve beklenen dönüşümler, 2020 yılı Mart ayı itibarıyla tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 küresel salgını ile hız kazanmıştır. Salgın öncesine kadar teknolojinin yeterince nüfuz etmediği sektörlerden biri olan eğitim ve öğretim, salgın ile birlikte ciddi bir dönüşüm süreci ile karşı karşıya kalmış ve neredeyse tüm dünya zorunlu biçimde küresel bir laboratuvara dönüşmüştür. 

Öğrenmenin artık geleneksel yaklaşımlar ile yetersiz kalacağı düşüncesiyle, öğrenci merkezli, paylaşımcı, akran öğrenmeyi özendirici, teknoloji kullanımını tetikleyici yöntem bilimler icat edilmeye başlanmıştır. Öğrenciler artık internet yoluyla farklı dillerde ve farklı kültürlerdeki insanlarla birlikte çalışabilme imkânına sahiptirler.

İçinde bulunduğumuz yüzyılda örgün eğitim kurumlarını ve bu kurumlarda geçirilen zamanı aşan öğrenme talebi doğmaktadır. Hayat boyu öğrenmenin bir kavram, yapı, süreç ve sistem olarak yeniden yapılandırılarak toplumsal yaygınlığının artırılması, daha önce hiç olmadığı kadar önemli olmaya başlamıştır. 

Yakın ve orta vadede dünyada hem çok sayıda yeni kişinin eğitilmesi, hem de hâlihazırda bulunan insan kaynağının yeniden eğitilerek yeni beceriler kazandırılması gerekecektir.

Cyou Live’ın vizyonu; Türkiye’de gerçekleştirecek lansman sonrası 5 yıl içinde sırasıyla Türkiye, Türkiye’nin çevre ülkeleri ve Avrupa Birliği pazarlarına aktif olarak girmiş olmak ve İngilizce olarak tüm dünyada erişimde olmaktır. Söz konusu pazarlar,  online içerik pazarında %65,6 oranında kullanıcıya hitap etmektedir. 

Mevcut platform çok dilli müşteri kitlesine hitaben hazırlanmış olup Türkçe ve İngilizce lansmanın akabinde online içeriklerde en çok kullanılan diller dikkate alınarak farklı pazarlar için hazırlıklara başlanacaktır.

Cyou Live için 5 yıl içerisinde Toplam Pazar (TAM), Ulaşılabilir Pazar (SAM) ve Hedeflenen Pazar (SOM) bilgilerine aşağıda yer verilmektedir:

HolonIQ Global Eğitim Raporu’na göre iş gücü yetenek geliştirme eğitim pazarının büyüklüğünün 2022 itibarıyla 450 Milyar USD olduğu öngörülmüştür ve global eğitim pazarının %6’sını oluşturmaktadır.

Grafik:  İş Gücü Yetenek Geliştirme Pazarında Öğrenme Metotları

International Telecommunication Union (ITUPublications) tarafından yayımlanan “Digital Skills Insights 2021” Raporu’na göre iş gücü yetenek geliştirme pazarında öğrenme metotları grafikteki şekilde dağılmaktadır.

Buna göre yukarıdaki bölümde Toplam Pazar (TAM) olarak tanımlanan toplam pazar büyüklüğünün %54’ü olan 243 Milyar USD, Ulaşılabilir Pazar (SAM) olarak tanımlanabilir.

Cyou Live’ın 5 yıllık vizyonu doğrultusunda toplam erişilebilir pazar olarak AB ve Türkiye toplam nüfusu 535 milyon kişiye denk gelmektedir. Buna ek olarak Eurostat araştırmaları, Avrupa Birliği ülkelerinde yetişkin nüfusun %27’sinin son üç ayda çevrimiçi bir kursa katıldıklarını veya uzaktan öğrenme materyalleri kullandıklarını ortaya koymaktadır. Statista Research verilerine göre ise Türkiye’de söz konusu oran %10’dur. Bu iki veriden yola çıkarak AB, Türkiye ve çevre ülkelerin oluşturacağı toplam pazar ile üçüncü yıl itibarıyla; yıllık bazda 78 milyon kişiye ulaşılması hedeflenmektedir.

Ortaya koyduğumuz Finansal Model ve sektör verileri dâhilinde; Cyou Live ile 5. yıl sonu itibarıyla yaklaşık 31 milyon dolarlık pazara ulaşılması hedeflenmektedir.

Küresel EdTech Yatırımları

Dünyada eğitim teknolojileri pazarı, yapay zekâ ve dijitalleşmenin ortaya çıkmasıyla sürekli bir dijital devrim yaşamaktadır. Crunchbase internet sitesi verileri kapsamında dünyada yatırım tutarına göre ilk öne çıkan girişimlerin alanları aşağıdaki şekilde gruplandırılmaktadır:

  • Eğitmenler için koçluk platformları,
  • 3-18 yaş arası için canlı online ders sunan, eğitmenleriyle fark yaratan pazar yerleri,
  • Yurt dışında okumak isteyen öğrencilere yönelik olarak online danışmanlık hizmetleri,
  • Eğitmenlerin online ders programı oluşturmasını ve öğrencilerle paylaşmasını; dersin içeriğini ve yöntemini Zoom, FlipGrid ve Google Docs gibi uygulamalarla entegre olarak otomatik belirlenmesini sağlayan platformlar,
  • Yapay zekâ ile 16 yaş ve üzeri için kişiselleştirilmiş matematik öğrenme platformları.

02.01.2023 itibarıyla HolonIQ tarafından periyodik olarak oluşturulan ve 30 firmanın yer aldığı küresel EdTech Unicorn listesinde ABD (16 firma), Hindistan (7 firma), Kanada (2 firma), Çin (1 firma), Avusturya (1 firma), Avustralya (1 firma), İngiltere (1 firma) ve İsrail’den (1 firma) bulunmaktadır. Yaklaşık 89 milyar değer içeren listenin en üst sırasında 22 milyar dolarlık piyasa değeri ile Hindistan’dan BYJU’S firması yer almaktadır. Söz konusu listede, tamamı 2021 yılında gerçekleştirilen halka arzlar sonucunda fon alan Coursera, Zhangmen, Duolingo ve Udemy yer almamaktadır.

HolonIQ tarafından yayımlanan 2022 verileri kapsamında; küresel EdTech yatırımları, 2021’deki %49 oranındaki düşüşe rağmen, 10,6 Milyar USD’lık yatırımla güçlü bir 2022 yılı geçirmiştir. "İş Gücü ve Yetenek Geliştirme” kategorisi, toplam 1.013 Milyon USD tutarındaki 49 VC işlemiyle 2022 EdTech küresel yatırımları arasındaki yerini almıştır. Bunda kurumsal şirketlerin ve hükümetlerin; otomasyon, yapay zekâ ve siber güvenlik gibi alanlardaki becerilere ilişkin hızlı, düşük maliyetli ve yüksek etkili seçenekler aramaya devam etmesinin katkısı büyüktür.

 

Cyou Live uzaktan öğrenme pazarında sosyal bir ağ gibi çalışarak belirli bir konuda uzman olunabilmesi için tasarlanmış ilk uygulamadır. Rakip uygulamalar büyük çoğunlukla bir pazar yeri şeklinde kurgulanmışken; Cyou Live kullanıcılara diğer öğrenen kişilerle sosyalleşebilecekleri ve birlikte öğrenebilecekleri bir platform sunmaktadır. Cyou Live -öğrenme dikeyinde bir sosyal ağ olarak- grup bazlı kurslar veren Maven ve Sparkwise ile kısmen benzer özellikler taşımakla birlikte; esnek ve sosyal yapısıyla tüm rakipleri arasından “sosyal öğrenme platformu” olarak sıyrılmaktadır. Cyou Live tarafından sunulan 15 dakikalık ve 6 kişilik sosyal canlı sınıflar; hem öğrenenler, hem de öğretenler tarafından açılabilir. Sosyal canlı sınıflarda bir öğreten/profesyonel olması zorunluluğu bulunmamaktadır. Cyou Live’ı diğer uzaktan öğrenme uygulamalarından farklılaştıran temel özellik olarak katılımcıların öğrendiklerini ve deneyimlerini işbirlikçi öğrenme prensibinde birbiriyle paylaşabilmesi ve sosyal ağın genişlemesi sağlanmaktadır.

Zeo Agency’nin 2021 yılında Türkiye’de arama motoru verilerine dayandırarak yayınladığı “Eğitim Sektörü Q1” Raporu’na göre Türkiye’de en fazla ziyaret alan ilk 5 site içerisinde rakip markalarda asenkron içerikler sunulup, eğitmenlerle sadece 1’e 1 canlı video görüşmesi yapılabilmektedir. Cyou Live platformundaysa diğer öğrenen kişilerle birlikte etkileşimli sınıflar yaratılabilecek bir altyapı mevcuttur. Dünyadaki diğer uzaktan öğrenme platformlarından Udemy’de yalnızca asenkron içerikler sunulmaktadır. Cambly gibi canlı öğrenme uygulamalarında ise yalnızca öğrenen ve eğitmenler arasında ilişki olup, öğrenenlerin kendi arasında sosyal bir bağ mevcut değildir.  

Tablo: Rekabet - Algısal Harita (Perceptual Mapping)

Tablo: Online Tutoring Platformları Pazar Bilgileri

Kaynak: Sacra Web Sitesi

Cyou Live’ı diğer platformlardan farklılaştıran faydaları aşağıdaki şekilde sıralanabilir:

Öğrenenler İçin Öğretenler İçin Kurumlar İçin Kamu İçin

Öğrenme deneyimini sosyalleştirme

Kendi uzmanlıklarından yararlanmak isteyen geniş bir kitleye ulaşım imkânı

Geniş bir eğitmen havuzuna hızlı ve ekonomik erişim imkânı

Fiziksel sürdürülen eğitimleri, altyapı yatırımına gerek duymadan geniş katılıma açabilme imkânı

Geniş eğitmen havuzundan kendisine uygun eğitmenlere ulaşma

En iyi senkron eğitim araçlarının tek bir platformda sunulması

Demo süreçleriyle uğraşmadan eğitmenlerini sosyal kanıt tabanlı seçebilme imkânı

Eğitmen değerlendirmeleri için maliyetli süreçleri atlayarak eğitim başlatabilme imkânı

Senkron eğitim modeliyle eğitim motivasyonunun/ disiplininin devamlılığı

Kendi zamanlarını kendi parametreleri ve talep dengesine göre fiyatlayabilme imkânı

Çalışanlarının eğitimleri için geniş katılımlı sınıflar kurabilme imkânı

 

Network oluşturarak ilgili alanda öğrenme devamlılığının sağlanması

Diğer koçlarla ortak öğrenme paketleri sunarak uzmanlık alanlarına eğitim sunabilme imkânı

Reklam verme imkânı

 

Gelişmiş tavsiye motoruyla öğrenenin öğrenme hedeflerine uygun patikayı modelleyebilmesi

Talep/fiyat dengesinde zamanlarını daha iyi fiyatlayabilme imkânı     

Şimdiye Kadar Neler Yaptık?

Cyou Live ekibi olarak İTO Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi Kuluçka Programı, İTÜ Çekirdek, Kuveyt Türk Lonca Girişimcilik Merkezi, Özyeğin Üniversitesi Girişim Fabrikası gibi Türkiye'nin önde gelen hızlandırma programlarını tamamladık. "Sosyal Canlı Sınıflar" için büyük veri ve yapay zekâ destekli akıllı eşleştirme algoritması projesi ile BİGG Tübitak 1512 Teknogirişim desteğini aldık. 

Bu kapsamda 2023 yılı Şubat ayı itibarıyla Cyou Live web sitesinin ön lansmanını gerçekleştirdik. Fongogo Kitle Fonlama Kampanyası ile de lansmanını gerçekleştirmiş olmaktayız.




Bundan Sonra Neler Yapacağız?

Kampanya süreciyle eş zamanlı olarak sınıf tavsiye ve davetiye algoritmasının devreye alınması, sosyal canlı sınıflarda konuyla ilgili cevaplar ve fikirler üreten yapay zekâ destekli chatbot: AI.bert entegrasyonu ve yılın son çeyreğinde mobil uygulamanın lansmanını gerçekleştirmek kısa vadeli hedeflerimiz.  

Ayrıca 2023 yılı Mayıs-Haziran-Temmuz aylarında, kabul aldığımız ODTÜ Teknokent ve Bursa Coşkunöz Eğitim Vakfı tarafından yürütülecek olan Edtech Girişim Programı'nı tamamlayacağız. 2023 yılı Temmuz ayında gerçekleşmesi planlanan Demoday'de yatırımcılarla buluşacağız.

Orta ve Uzun Vade Hedeflerimiz

  • Kısa vadede ekibimizi hem teknoloji hem de kullanıcı edinimi (user acquisition) konularında deneyimli çalışma arkadaşları ile büyütmeyi planlıyoruz. 

  • Orta ve uzun vadede tüm kullanıcılarımıza eğitim teknolojileri, sosyalleşme, birlikte öğrenme ve işbirliği odaklı deneyimler sunmaya devam edeceğiz.

  • Cyou Live olarak 5 yıl içinde sırasıyla Türkiye, Türkiye’nin çevre ülkeleri ve Avrupa Birliği pazarlarına aktif olarak girmiş olmayı ve İngilizce olarak tüm dünyada erişimde olmayı hedefliyoruz.

  • Türkçe ve İngilizce lansmanlarımızın ardından platformumuzda çok kullanılan diğer dilleri dikkate alarak farklı pazarlar için hazırlıklara başlayacağız.

  • Tüm bu süreçte 2023 yılı içerisinde toplam en az bir kitle fonlaması kampanyası yapmayı planlıyoruz. İlk kampanyamızdan sonra ikinci kampanyayla birlikte global olarak hızla büyümeyi hedefliyoruz.

Fongogo ile ulaşmayı hedeflediğimiz fon desteğini temel olarak ekibimizi büyütmek, yurtiçi pazarlama çalışmalarını yürütümek ve teknolojik altyapıyı geliştirmek amacıyla kullanmayı hedeflemekteyiz. 01.09.2023 - 01.09.2024 tarihleri arasında kullanılacak toplam fonun %63'lük kısmının personel giderleri, %15'inin teknoloji giderleri, %7'sinin Sanal Pos Giderleri ve son olarak %15'inin pazarlama giderleri için kullanılması hedeflenmektedir.

Teknoloji, reklamcılık ve pazarlama sektörlerinde deneyimli kurucu ortaklarımız Serkan Canberk ve Serhan Büyükişçan'ın ortak vizyon ve amaçları kapsamında salgın sürecinde yaşananları da dikkate alarak eğitim, öğretim, işbirlikçi öğrenme (Collaborative Learning) ve teknoloji ilişkisinin anlaşılması; eğitim teknolojileri alanında yeni ürünler geliştirmesi amacıyla çıktığımız yol, bizi "tüm dünyadan insanlarla gerçek zamanlı tanışma, birlikte öğrenme ve üretme platformu" olarak tanımladığımız Cyou Live'a ulaştırdı.

BİGG Tübitak 1512 Programı ile de Cyou Live’ın yapay zekâ destekli sınıf tavsiye algoritmasını geliştirme fırsatı yakaladık. Yüksek nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesi, değer üretmesi ve elde tutulması ülkemiz için gün geçtikçe büyüyen ve çözülemeyen kronik bir sorun haline geldiğinin farkındayız. Bu nedenle bu süreçte bizlerle yol arkadaşlığı yapan değerli ekibimizle birlikte büyümeye devam edeceğiz.

Hüseyin Serkan CANBERK (Kurucu Ortak)

Doğum Yılı: 1979

Eğitim Durumu: Marmara Üniversitesi, İletişim Fakültesi, Radyo, TV ve Sinema (2003 Yılı Mezunu)

İş Deneyimi: 20 yıllık reklamcılık sektörü deneyimi bulunmaktadır. 10 yıl boyunca ortağı olduğu Tam Otomatik Reklam Ajansı’nda yöneticilik ve yaratıcı ekip liderliği yapmıştır. Diğer 10 yıl boyunca da reklam sektörünün önde gelen ajanslarında Yaratıcı Yönetmenlik görevi üstlenmiştir.

Serhan BÜYÜKİŞCAN (Ortak)

Doğum Yılı: 1983

Eğitim Durumu: Boğaziçi Üniversitesi, Endüstri Mühendisliği (2007 Yılı Mezunu)

İş Deneyimi: 2005 – 2008 yılları arasında Siemens A.Ş’de Satınalma Uzmanı olarak çalışmıştır. 2008’den beri de kendi firması olan Projematik Yazılım’ı yönetmektedir. Cyou Live’a ilişkin donanım ve tecrübeleri; proje yönetimi, Backend, Veritabanı ve Frontend yazılım bilgisi olarak sıralanmaktadır.

Yazılım Ekibi

  • Murat ERTUĞRAL- FrontEnd Dev.
  • Halil İbrahim SAYMAN - BackEnd Dev.
  • Ümit Ünver - FrontEnd Dev.
  • Ahmet Suat PINAR - Jr. FrontEnd Dev.

Bunun yanında yapay zekâ, büyük veri, algoritma ve finans alanlarında proje bazlı danışmanlık hizmeti alınmaktadır.

  • 2021
    Timeline photo image
    İTO - Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi Kuluçka Programı

    Sahne XL Demo Day Sunumu

  • 2021
    Timeline photo image
    Özyeğin Üniversitesi Girişim Fabrikası

    Tübitak BİGG Kuluçka Programı

  • 2022
    Timeline photo image
    Şirket Kuruluşu

    Cyou Eğitim Teknolojileri A.Ş. Kuruluşu

  • 2022
    Timeline photo image
    Tübitak 1512 Teknogirişim Desteği

    Sosyal Canlı Sınıflar İçin Büyük Veri ve Yapay Zeka Destekli Akıllı Eşleştirme Algoritması Projesi

  • 2022
    Timeline photo image
    İTÜ Çekirdek

    İTÜ Çekirdek Hızlandırma Programı

  • 2022
    Timeline photo image
    Kuveyt Türk Lonca Girişimcilik Merkezi

    7. Dönem Demo Day Sunumu

  • 2023
    Timeline photo image
    ODTÜ Teknokent ve Bursa Coşkunöz Eğitim Vakfı

    EdTech Eğitim Programı&Demoday

  • 2023
    Timeline photo image
    Ön Lansman

    Web Sitesi (İngilizce, Türkçe - Ön Lansman)

  • 2023
    Timeline photo image
    Fongogo Kampanyası

    Kitle Fonlama Kampanyası

  • 2023
    Timeline photo image
    Web Sitesi Güncelleme

    Sınıf Tavsiye ve Davetiye Algoritması

  • 2023
    Timeline photo image
    Mobil Uygulama

    Mobil Uygulama Lansmanı

  • 2023
    Timeline photo image
    Teknoloji Entegrasyonları

    Yapay Zekâ Destekli Algoritma ve Teknoloji Entegrasyonları

  • 2024
    Timeline photo image
    Global Lansman

    1. Aşama Global Lansman (Çevre Ülkeler)

  • 2024
    Timeline photo image
    Global Lansman

    2. Aşama Global Lansman (Seçili AB Ülkeleri)

  • 2024
    Timeline photo image
    Birlikte Öğrenme Merkezleri

    Yüz Yüze Birlikte Öğrenme Merkezleri

% fonlandı

Süre Tamamlandı

Yatırımcı Sayısı 0

Min. Yatırım Tutarı 500 TL

Campaign photo image

₺ 0

% 0 Fonlandı ₺ 1.500.000
Tamamlandı
Yatırımcı Sayısı 0 Min. Yatırım Tutarı 500 TL

HATA

Kitle fonlaması işlemleri çeşitli oranlarda risklere tabidir. Bunlar arasında yatırımın kısmi yada tümünün kaybı, payların devir imkânının kısıtlı olabileceği, kar payı da dahil olmak üzere herhangi bir getiri elde edilememesi ve yatırım yapılan girişimin ticari hedeflerine ulaşamaması gibi riskler bulunmaktadır. Bu nedenle, işlem yapmaya karar vermeden önce, piyasada karşılaşabileceğiniz riskleri anlamanız, mali durumunuzu ve kısıtlarınızı dikkate alarak karar vermeniz gerekmektedir. Kitle fonlama faaliyetleri riskleri için Genel Risk Bildirimi’mizi, karşılaşabileceğiniz risk tipleri için Özel Risk Bildirimi’mizi inceleyebilirsiniz.

Fongogo, III-35/A.2 sayılı Kitle Fonlaması Tebliği (“Tebliğ”) kapsamında paya dayalı kitle fonlaması faaliyetinde bulunmak üzere Sermaye Piyasası Kurulu tarafından listeye alınmış bir şirkettir. Paya dayalı kitle fonlaması ve bu kapsamda platformların sunduğu hizmetlere yahut diğer kitle fonlaması faaliyetlerine ilişkin bilgilere internet sitemiz ve Tebliğ aracılığı ile ulaşabilirsiniz. Fongogo hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi veya yatırım analizi sunmaz, bir girişimci veya girişim şirketine ilişkin yatırım önerisinde bulunmaz, yatırımın belirli bir yatırımcı için uygunluğunu teyit etmez, saklama hizmeti sunmaz ve hiçbir durumda bu e-postanın içeriği bu şekilde yorumlanamaz. Kişiler kendi yatırım kararlarını, kendileri, gerekli belgeleri inceleyerek, yatırımcı gereksinimlerini, yatırım limitlerini ve yatırım konusu araçları yeniden satma imkanı hakkında ayrıntılı bilgiler edinerek ve her türlü yatırım kararının riskler içerebildiğini gözeterek vermelidir. Kitle fonlaması ve Platform’da yayımlanan ilgili kampanyalar özelinde bu risklere ilişkin çeşitli bilgilere konu ile ilgili bilgilendirme formları veya açıklamalar aracılığıyla ulaşabilirsiniz.