esebze

Doğalı Keşfet

Tarım & Gıda Mobil Uygulamalar Yeşil Teknolojiler B2C Pazaryeri Pazara Giriş

Yatırım turuna başlama tarihi itibariyle 5.000 TL ve üzeri yatırım yapanlara %10’u oranında fazladan (bonus) pay verilecektir.

Ek paylar, MKK nezdinde yapılacak pay dağıtımı esnasında yatırımcıların hesaplarına yatırılacaktır. Dağıtılacak bonus paylar, şirketin kurucusu Barış Güleç’in payından düşürülecektir.

Yatırımcılarımızın hayatlarına bir nebze de olsa lezzet katabilmek ve esebze'ye ilk inananlardan olan, doğaya dost üreticilerimizin ürünlerini denemelerini sağlamak için, 2.500 TL ve üzeri yatırım yapan yatırımcılarımıza, 2023 yılı sonuna kadar geçerli olmak üzere, komisyon oranlarımızda %50 indirim yapmaya karar verdik. Bu da zeytinyağı harici tüm alımlarda %15'lik bir indirime karşılık gelmektedir. Şimdiden afiyet olsun.


 

  • Artan teknolojik gelişmelere uzak kalmış, doğaya dost, sürdürülebilir tekniklerle; katkısız, doğal ve sağlıklı tarım ürünü üreten küçük üreticiler, pazara erişememektedir.
  • Tarım ürünlerinin tüketicilere ulaşımındaki tedarik zinciri yavaş, hantal ve çok karmaşıktır. Bu durum da fiyatların artmasına, tüketicinin sağlıklı ve taze gıdaya erişmesini güçleştirmektedir.
  • Küçük üreticinin satış kanalı bulunmamaktadır. Bu sebeple  pazara ulaşabilmek için aracılara ve komisyonculara mahkum.
  • Küçük üretici lojistik ve paketleme konusunda gerekli bilgi birikimine ve altyapıya sahip değil.
  • Tüketicinin taze, sağlıklı ve temiz gıda ürünlerine erişmesi çok pahalı.
  • Komisyoncu ağı sebebi ile market raflarında yer alan gıda ürünleri oldukça uzun süreli ve sağlıksız lojistik koşullarında taşınmaktadır. Bu sebeple, ürün tazeliğini kaybetmiş hatta bozulmak üzere iken tüketiciye sunulmaktadır.
  • Artan yaşam ve iş temposu sebebi ile tüketicilerin, sağlıklı gıdaya ulaşım için ayıracak vakti ve ödediği tutar karşılığında ulaşacağı tatmini tam karşılanmamaktadır.

  • Tarladan Mutfağa Konsepti; Hasat edilen sağlıklı ve temiz gıdanın mümkün olan en kısa sürede, tüketicilere taze olarak ulaştırılmasını hedefleyen yeni bir yaklaşımdır. Komisyoncu, aracı, lojistik ve paketleme süreçlerini tek bir elde toplayarak ürünlerin mümkün olan en ucuz maliyetle ve en hızlı şekilde tüketiciye ulaşmasını sağlamak için çalışıyoruz. 
  • esebze altında geliştirilmesi planlanan üretici eğitim platformu ile üreticilerimizin teknolojik gelişmelere ayak uydurmasını kolaylaştırmayı planlıyoruz. Bu platform sayesinde üreticilerimizin doğal ve ekolojik tarım ilkelerinin yanı sıra katma değerli üretim gibi konularda da bilgi sahibi olabilmesi ayrıca danışmanlık ve canlı yayın/eğitim olanaklarından yararlanabilmesi hedeflenmektedir. Platform üzerinden elde edilecek gelir ile esebze'ye ek finansman getirisi öngörülmektedir.
  • Kaşifler ile keşfedilmeyi bekleyen küçük üreticileri sisteme dahil ediyor, sadece keşfetmek ile kalmayıp aynı yolla güvenilirliği ve doğallığı yerinde denetlemiş oluyoruz.
  • Tüketiciler kullanıcı dostu site tasarımı sayesinde dilediği ürüne kolay, hızlı ve güvenli bir şekilde ulaşıyor.
  • esebze ekibi olarak sağlıklı gıdanın "Getir"i olmayı hedefliyoruz. Ürünü hasat edildikten sonra olabilecek en kısa sürede ve en taze şekilde tüketicinin tabağına ulaştırmak istiyoruz.
  • Hedefimiz gıda tekellerine karşı direnmeye çalışan, pazara erişimi olmayan küçük üreticiye bir satış kanalı yaratmak. Tüketicilerin taze, sağlıklı ve denetimi yapılmış gıdaya çok daha çabuk ve çok daha uygun fiyatlarla erişimini sağlıyoruz. Buradaki asıl amacımız ise sağlıklı ve etik üretilmiş tarımsal ürünlerin üretildiği yerden olabildiğince süratli şekilde tüketicilere ulaştırılmasıdır. Ürünlerin hasattan sonra bozulma ve fazla olgunlaşma sonucu oluşacak hasarını engellemek adına teknolojik alt yapımızı hazırlıyor ve en hızlı şekilde son tüketiciye iletmek için çalışıyoruz.
  • Tarladan Mutfağa konseptimiz ile üretildiği andan sofranıza gelene kadar olan süreci minimuma indiriyor ve tazeliğini kaybetmeden sofranıza ulaştırıyoruz. Doğaya dost, sürdürülebilir tarım yapan yerli üreticiyi, yerli tohum ve yerel birikimi destekliyoruz.
  • Sürdürülebilir, doğaya dost tarım konusunda toplumda bir farkındalık yaratmak adına ülkemizin dört bir yanına yayılmış Kaşiflerimiz ile bir topluluk (community) ve hareket yaratmak istiyoruz.
  • Oluşturulacak bu topluluk ile ülkemizde tarıma küsmüş ve geçimini tarımdan kazanamayacağını düşünen küskün çiftçilerimizi geri kazanabileceğimize inanıyoruz. Hali hazırda tarımsal üretim yapan ancak hak ettiği geliri elde edemeyen üreticileri, rekolte kaygısından kurtarıp katma değerli üretim modeli ile tarımsal üretimin sürdürülebilirliği sağlamak için çalışıyoruz.

Müşteri Paneli

           

esebze'nin sağlıklı, temiz ve ekolojik gıda kriterlerine uygun olan küçük üreticilerin, pazarlama, paketleme/ambalajlama ve lojistik sorunlarını çözerek, sağlıklı ve temiz ürün arayan tüketicilere ulaşmasını sağlayan bir gıda pazaryeriyiz. Seçilmiş küçük üreticilerin, tedarik zinciri ve pazarlama sorunlarını çözüyor, esebze.com üzerinden sağlıklı temiz gıdaya erişmek isteyen tüketiciler ile üreticileri topraktan tezgâha yaklaşımıyla bir araya getiriyoruz. Bunu yaparken, temiz ve ulaşılabilir tarım uygulamaları konusunda farkındalığı yüksek olan çeşitli kesimlerden insanları bir araya getirerek, toplumsal bir farkındalık yaratmayı hedefliyoruz. 

 

Müşteri paneli ile müşteriler ürün karşılaştırmalarını yapabilir, siparişlerinin kredi kartlarının verdiği sınır dahilinde taksitlendirerek 3ds güvenlik sistemi ile ödemesini gerçekleştirebilir. Ek olarak panelimiz ile ürün iadelerini kolay iade ara yüzü ile yapabilir, üreticilere doğrudan merak ettiklerini sorabilir ve ürün/üreticileri puanlayabilmektedir.

Tüm bunlar içerisinde PayTR, MNG Kargo, Sürat Kargo, SMS ve E-posta entegrasyonları aktif durumdadır.

Üretici Paneli ile üreticiler mevcut siparişlerini takip edebilir, müşterilerden gelen sorularını yanıtlayabilir, kendilerine yapılacak/geçmiş dönemde yapılmış ürün ödemelerini takip edebilir, kendi kampanyalarını oluşturabilir, diledikleri tutar ve ürünlerde geçerli olmak üzere kuponlarını düzenleyebilirler. 

MNG kargo ile yapılan entegrasyon ile kargo barkodlarını online olarak üretebilir, sipariş durumlarını sadece bir tıklama ile hem müşteriye hem de esebze.com yönetim ekibine bildirebilirler. 

Üreticiler bilgi tabanı ve eğitim videolarından süresiz ve ücretsiz olarak faydalanabilirler. Gerektiği durumlarda teknik destek alabilirler. Geliştirilen mobil uygulamalar sayesinde tüm bu işlemleri mobil cihazlarından kolaylıkla gerçekleştirebilirler.

esebze.com ekibi ile üretici paneli içerisinde bulunan ve departmanlara ayrılmış destek bileti sistemi ile 7/24 tüm konularda (ürün, sipariş, kargo, muhasebe, teknik vb.) destek alabilirler.

Ancak ürün girişleri sadece esebze.com ekibi tarafından yapılmakta ve yayına alınmaktadır. Bu işlemin kontrollü olarak yapılması ürün bilgilerinde olası eksiklik ya da uyumsuzlukların giderilmesi, SEO konusunda üreticilerin sorun yaşamaması için gerekli görülmüştür. Bu işlemlerin esebze.com ekibi tarafından yapılması ilk etapta ek iş yükü gibi görülse de uzun vadede hem müşteri dönüşleri hem de arama motoru optimizasyonu yapılmış ürünlerin ek bir reklam maliyetine ihtiyaç duymaksızın listeleneceğinden dolayı tercih edilmiştir.

Yönetim paneli üzerinden farklı yetki grupları ve roller belirlenmiş olup aynı anda bir çok ekibin uyumlu bir şekilde çalışması sağlanmıştır. Tüm sipariş işlemleri, müşteri soruları, geri bildirimler, ödeme takipleri, muhasebe kayıtları, raporlar ve istatistikler, pazarlama araçları, üretici mağaza ayarları, kişiselleştirilebilir komisyon, kargo oranları vb. tüm yönetim için gerekli işlemler kolaylıkla uygulanabilir. 

 

 

KISA VADE

esebze'nin tek bir hedefi var: Sağlıklı, temiz ve doğaya dost etik üretim yapan küçük üreticilerin hepsini kapsamak ve denetimlerini yaptığı sağlıklı ürünleri siz tüketicilere mümkün olan en kısa sürede ulaştırmak. Yatırım ile kısa vadede denetim süreçlerimizi geliştireceğiz. Bu sayede daha kısa zamanda daha fazla üreticiye ulaşıp, arzı artıracağız ve çeşitlendireceğiz. Dijital marketing ile daha fazla mecrada, yoğun bir tanıtım faaliyeti sürdürüp müşteri sayımızı arttıracağız.

esebze üreticilerine sürdürülebilir tarım uygulamaları, lojistik, paketleme, katma değerli ürün üretimi konusunda eğitimler vereceğimiz ve ileride sertifikasyon süreçlerini de dahil edeceğimiz "Farmge" adında ki eğitim platformunu yayına alacağız.

ORTA VADE

esebze'nin mobil aplikasyonunu çıkaracağız. esebze ekosistemine dahil olan küçük üreticilerin üretim süreçlerini, meteorolojik data, rekolte projeksiyonlarını ve toprak besin değerlerini izleyebileceğimiz teknolojik altyapının temellerini atmış olacağız. Denetim süreçlerini mükemmelleştirdikten sonra hayvansal gıda ürünlerini de esebze bünyesine katmayı planlıyoruz.

Türkiye Organik Gıda Pazarının %20'sini servis ağımıza katmayı ve ciromuzu katlamayı hedefliyoruz.

UZUN VADE

Uzun vadede kendi sertifikasyon sistemimizi geliştirerek etik ve sürdürülebilir üretimi Türkiye'de doğal gıda üretilen her yere yayacağız. Küçük üreticilerin markalaşma süreçlerini yöneterek bölgesel, ulusal markalar çıkartacağız. Türkiye Organik Gıda Pazarı'nın %50'sini temsil etmeyi planlıyoruz. Türkiye'de ki markalaştırdığımız işlenmiş sağlıklı gıda ürünlerinin tazeliğini kaybetmeden en kısa sürede ulaşacak komşu ülkeler ile ihracata başlamayı planlıyoruz

Hedef Kitle

  • Büyük şehirde yaşayan 
  • Beyaz Yaka
  • Dijital okur yazar
  • 20-65 yaş arası
  • Yeni anne ve babalar 
  • Düzenli spor yapan
  • Diyet ve sağlıklı beslenmek isteyen

Sanayileşmiş metropollerde yaşayan bu kitle yaklaşık 250.000 kişilik bir potansiyel oluşturmaktadır. Müşterilerimiz ve hedef kitlemiz yoğunluklu olarak İstanbul,Ankara ve İzmir'dae yaşamaktadır. (*Google Analtytics- esebze site trafiği verileri, esebze müşteri deneyim anketi-2023)

Üreticiler

  • Yerel Üreticiler
  • Çiftlikler
  • Aile işletmeleri
  • Yerel İşletmeler
  • Kooperatifler
  • Yöresel Üretim Kooperatifleri
  • Kadın Kooperatifleri

Müşteri İhtiyaçları

esebze olarak;

  • 🦺 Güvenilirlik: Yayına aldığımız tüm ürünleri doğaya saygılı, sağlıklı, temiz ve etik kriterler ışığında denetledikten sonra satışa sunuyoruz.
  • 🫴🏼 Kolaylık: Her düzeyden internet kullanıcısı için aranılan ürünleri bulma, kıyaslama, ödeme ve satın alma konusunda kolaylık sağlıyoruz.
  • 🔒Garanti: Koşulsuz iade ve değişim garantisini sağlıyoruz.
  • ⚖ Adil Fiyatlama: Slow-food felsefesine uygun üretici/tüketici faydası gözetilir. Ürün fiyatının üretici tarafından yapılmasına olanak sağlıyoruz.
  • 🥬Tazelik: Ürünleri hasat edildikten hemen sonra tüketiciye ulaştırıyoruz.
  • 💰Ödeme Kolaylığı: Kredi kartı ile istenildiği takdirde taksitle ya da havale/EFT ile ödeme alternatifleri sunuyoruz. ( PayTR)
  • 🎯 Müşteriye Ödeme Seçeneği Sunabilme: Müşterilerine bankalarla anlaşma yapma ihtiyacı duymadan farklı ödeme seçenekleri ve dilerlerse taksitle ödeme imkânı veriyoruz.
  • 💁🏼‍♀️ Müşteri Hizmetleri: Tüketicilerin karşılaşabileceği sorunlar ve geri bildirimlerini iletebilecekleri 7/24 aktif bir iletişim kanalı kullanıyoruz.

Üretici İhtiyaçları

  • Satış Kanalı: Rekabetin her geçen gün arttığı bir ortamda yeni müşteri bulmalarına olanak sağlıyoruz.
  • Pazarlama Desteği: esebze bir satış kanalı olarak üreticinin ihtiyaç duyduğu tüm pazarlama ve tanıtım faaliyetlerini üreticiler adına sağlamayı hedefler.
  • Ödeme Güvencesi: Satışı yapılan her ürün, üretici ile imzalanan ürün sözleşmesi ile güvence altına alınır.
  • Esnek Fiyatlandırma: Ürünlerini değişen piyasa koşullarına uygun ve esnek olarak fiyatlandırma şansı sağlar.

                                                                                                       

  TAM: 129 Milyar $

  SAM: 550 Milyon $

  SOM: 15 Milyon $

   FiBL ve IFOAM 2020 verilerini incelediğimizde küresel organik gıda           pazarı 129 Milyar $ aştı. 

   Türkiye’ye dair organik tarım verilerine baktığımızda ise organik tarım       yapan üretici sayısı 74.545'tir. 2020 yılı Türkiye raporlarına     baktığımızda 550 Milyon $ büyüklüğüne ulaştık.

 Türkiye İç Pazarında, organik ürünlerin 200 çeşitte olduğu ve parça başı 2.635 Milyon $ değerde olduğu hesaplanmıştır. Bu veriler pandemi öncesi projeksiyon olup pandemi etkisi ile hızla büyüme eğilimindedir. Hepimizin bildiği üzere pandemi sırasıda ve sonrasında sağlıklı ve doğal beslenmek artık herkesin gündeminde. Bu sebeple pazar devasa bir hızla büyümeye devam etmekte. Bu fırsatı ölçeklenebilir çözüm modelimiz olan esebze ile sağlayabiliriz.

Büyüme Hedeflerimiz

Kısa vadede sağlıklı, temiz ve doğaya dost üretim yapan küçük üreticilerin hepsini kapsama ve denetimlerini yaptığı sağlıklı ürünleri siz tüketicilere mümkün olan en kısa sürede ulaştırma hedefimiz doğrultusunda, pazarın %10'luk payını, (1.5M$) hedefliyoruz.

Orta vadede esebze'nin mobil aplikasyonunu ile sisteme dahil olan küçük üreticilerin üretim süreçlerini, meteorolojik datalarını, rekolte projeksiyonlarını ve toprak besin değerlerini izleyebileceğimiz teknolojik altyapının temelleri üzerinde, pazarın %20'lik payına (3 M$) servis edebilecek konuma gelmeyi planlıyoruz.

Uzun vadede kendi sertifikasyon sistemimizi geliştirerek etik ve sürdürülebilir üretimi Türkiye'de doğal gıda üretilen her yere yaymayı hedefliyoruz. Küçük üreticilerin markalaşma süreçlerini yöneterek bölgesel ve ulusal markalar çıkartmayı planlıyoruz. Türkiye Organik Gıda Pazarı'nın %50'sini (7.5 M$) temsil etmeyi planlıyoruz.

Kaynak:  1- The World of Organic Agriculture 2020

                2- The World Of Organic Agriculture - Statistics & Emerging Trends 2021

                3- 'Organik' pazarın büyüklüğü 129 milyar doları aştı!

 

  • İlk bakışta pazarda rakibimiz çok gözükebilir ancak farklı isimler taşımaktan öte özde çok büyük farklılıklar göstermemekteler. Kendilerine sunulan her ürünü satışa koymaktadırlar. Oysa biz denetimini yaptığımız ve sadece esebze kriterlerine uygun ürünleri sayfamızda yayınlıyor ve tüketicilerin beğenilerine sunuyoruz. Denetim ve tazelik ile rakiplerimizden sıyrılıyor ve sağlıklı beslenmek isteyen üreticiler için güvenli bir kanal oluşturuyoruz.
  • Zirai üretim alanındaki saha deneyimimiz ve bilgi birikimimizin yanı sıra slow-food hareketine uygun olarak; İYİ, TEMİZ ve ADİL felsefemiz, pazaryerleri ve gıda değer zincirindeki en önemli rekabet üstünlüğümüzü oluşturuyor. Kendi üreticilerimizi eğiterek üretimlerini sürdürülebilirliğe katkı sağlıyoruz.
  • Kaşiflerimiz ile üretimi sürekli denetliyor, en doğal ve en sağlıklı ürünleri direkt olarak üretildiği yerden sofranıza ulaştırıyoruz. Türkiye pazarında rakiplerimiz pazaryeri konsepti olarak ÇiftçidenEve ve TazeDirekt doğrudan rakiplerimizdir. Doğal ve yöresel ürün satan siteler ve sosyal medya üzerinden ürettiklerini satmaya çalışan mikro üreticiler ise dolaylı rakiplerimizi oluşturmakta. İlerleyen süreçte çiftçi kooperatifleri ile geliştireceğimiz işbirlikleri ile kolektif üretim ve denetim süreçlerimizin yanı sıra sertifikasyon desteği ile rakiplerimizden sıyrılmayı hedefliyoruz.

  • esebze'nin Şubat ayında Beta versiyonunu (MVP) açtık. Mart ayında ilk duyurumuz Twitter'daki @fenniziraatci hesabından yapıldı. 3 ayda organik tanıtımlarla 700 kayıtlı kullanıcıya ulaşıldı. Tanıtım mecrası olarak sadece Twitter'ı kullandık.

  • 3 ayda hiçbir marketing harcaması yapmadan sadece kulaktan kulağa ve müşteri tavsiyeleri ile büyüdük ve 327.650₺ ciroya ulaştık.

  • Lojistik alanında çözüm ortağımız olarak Sürat Kargo ile entegrasyon sürecimizi tamamladık. Buna ek olarak MNG Kargo ile anlaşma sağlayarak bütün şubelerinden kargo gönderimine başladık. Halihazırda Sendeo ile anlaşmak üzere görüşmelerimiz devam etmekte.

  • Sanal Pos ve güvenli ödeme yöntemi olarak PayTr ve iyzico ile anlaşma yaptık ancak iş modelimize en uygun olan PayTR ile aktif olarak çalışmakta ve online ödeme almaktayız.
  • 5. Dönem İTÜ Çekirdek Ön Kuluçka programına dahil olduk ve çok yoğun geçen 1 aylık eğitimler sonucunda Eğitim Sonu Jürisini başarı ile geçerek BigBang22 yarışmasında çeyrek finalisti olduk.
  • Ege bölgesinde tarımsal üretime yakın olmak ve daha çok üreticiye ulaşmak adına İzmir'i seçtik. Karşıyaka Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Kolektif Merkezine kabul edildik. Açık ofis, mentörlük ve network imkanları ile daha fazla üreticiye hizmet vermekteyiz.

Müşterilerden gelen talep ve geri bildirimlere göre ürün çeşitlerimizi artırmak için esebze kriterlerine uygun üretim yapan üreticilere ulaşmamız gerekti. Bu soruna karşı "Kaşif" modelini geliştirdik. Kaşifler sürdürülebilir tarım uygulamaları konusunda bilgili profesyonel ve amatör kişilerden oluşuyor. Türkiye'nin her bölgesinden gelen kaşiflik taleplerini değerlendiriyoruz. esebze kriterlerine uygun yetkinliğe sahip kişileri kaşif olarak sistemimize dahil ediyoruz. Kaşifler kendi yakın çevrelerindeki sağlıklı, doğal ve sürdürülebilir tarım üretimi ilkelerine uygun üretim yapan üreticileri esebze'ye öneriyor, değerlendirme süreci sonunda kriterlere uygun üreticiler, esebze ekosistemine dahil ediliyor. Bu sayede esebze'nin ölçeklenmesi ve gıda üretiminin izlenebilirliğini artırmış olduk.

 

  • Personel Giderleri 615.750₺
  • İletişim/Haberleşme Giderleri:40.400₺
  • Enerji/Su/Diğer Giderler: 13.200₺
  • Ofis Giderleri: 27.050₺
  • Seyahat Giderleri: 30.800₺
  • Kira Giderleri: 60.720₺
  • Reklam Giderleri: 532.634₺
  • Müşavirlik Giderleri: 42.200₺
  • Eğitim ve Ar-Ge Giderleri: 50.800₺
  • Diğer Giderler: 24.000₺
  • Yatırım Harcaması: 385.000₺
  • Platform Kullanım Ücreti, Başarı Ücreti MKK, Takasbank Üyelik ve Hizmetleri ve BSMV (Banka ve Sigorta Muamelesi Vergisi) 177.446₺

Ek Fon Kullanım Yeri

  • Arayüz ve Sistem İyileştirme: 200.000₺
  • Mobil Uygulama Geliştirme: 200.000₺

Toplanan fon 12 aylık bir süre yeterli olacak ve bu sürede üretici sayısını 60’a çıkartacağız. Hazır ürün sayısını da 150 ‘ye ulaştırmayı hedeflemekteyiz.

 

 

 

 

 

   

 

 

 

Barış Güleç- CEO/Kurucu

Anadolu Üniversitesi - UOLP Ortak Lisans Programı kapsamında Leeds Beckett (UK) üniversitesi öğrencisidir. Farmobile adında "Kişiye Özel Sağlıklı Tarımsal Üretim" projesinin kurucu ortağı ve CEO'su olarak görev almaktadır. Farm to fork stratejisi ve slow-food hareketini yakından takip etmesi ve bu konularda kendi vatanında güzel işlerin de olacağına inancıyla projelerini yönetme ve geliştirmeye devam etmektedir.

Fatih Güleç- Danışman/ Mentor

'84 ODTÜ Makine Mühendisliği

'89 Cumhuriyet Üni. Ziraat Mühendisliği bölümlerinde aldığı eğitim ile 35 yıllık meslek hayatında Bakanlık bünyesinde Ziraat Mühendisliği yapmış daha sonra kamu ile yollarını ayırarak kendi idealleri doğrultusunda doğaya dost tarımsal üretimin yollarını arayıp en sonunda "Farmobile" ile ekolojik, sağlıklı tarımsal üretim projesinin kurucu ortağıdır. Aynı zamanda mesleki bilgi-birikimi ile esebze.com danışman ve mentor olarak projemize katkı vermeye devam etmektedir.

Fatih Güleç, esebze'ye üretici ilişkileri, gıda denetim ve lojistik konularında destek verecektir.

Kalde Ernart- Danışman/Mentor

gmply kurucusu ve COO olarak profesyonel hayatının yanı sıra aktif mentorlük yapmaktadır.

Etkileşimli videoyu eğitim sürecine ve oyunlaştırmaya yerleştirme, tasarlama ve uygulama konusunda oldukça yetenekli. 2017 yılında tüm uzmanlığımızı ve vizyonumuzu seçkin kurumsal eğitim şirketleri için tasarlanmış en etkili çevrimiçi eğitim çözümü olan GmPly'ye aktardık.

Kalde Ernart, esebze'ye İş geliştirme, Satış ve Yatırımcı İlişkileri konularında gönüllü mentorlük ile destek verecektir.

Abidin Demirkaynak- CTO

İzmir Ekonomi Üniversitesi Yazılım Mühendisliği mezunu olup AFD Yazılım ve Tasarı İnovasyon firmalarının kurucusu ve ortağıdır. Yazılım konusunda Tokat Gazi Osman Paşa Üniversitesinde Doktorasına devam etmektedir. Farmobile sürecinin dijitalleşmesi ile başlayan çözüm ortaklığı yıllar içerisinde takım ile organik bir bağ oluşturmuş ve gönüllü desteği ile ekibe dahil olmuştur. esebze sürecinin başından bu yana teknik, yazılım desteği ile projeye katkı vermektedir. Gönüllü olarak Farmobile projesine katkılarından sonra esebze fikrine olan inancı ve desteği ile yatırım sonrası tam zamanlı CTO pozisyonunda olarak görev alacaktır.

Mustafa Kurt- Danışman/ Mali ve İdari İşler

Bilgi, beceri ve deneyimlerimi kullanarak takım çalışmasını hedefleyen , aktif , nitelikli personeller arasından vizyonu olan takımlar oluşturup , sevk ve idare etmek konusunda yetkin. Ait olduğum şirkette fark yaratmak, Katma değeri yüksek , şirketi ve ait olduğu toplumu yüceltecek işlerin içinde ve sahibi olmak isterim.

PROJELER: www.bascuda.com İnternet sitesinin Mali İşleri departmanının kurulması, yöneticiliği, sistemin
çalışmasının sağlanması, devamlılığı ve mali konularda sistem danışmanlığı.

www.hemalhemsat.com İnternet sitesinin Mali İşleri departmanının sistem danışmanlığı ve yöneticiliği. www.elektrocarsi.com İnternet sitesinin Mali İşleri departmanının kurulması, yöneticiliği, sistemin çalışmasının sağlanması, devamlılığı ve mali konularda sistem danışmanlığı.

www.misli.com İnternet sitesinin Mali İşleri departmanının kurulması, yöneticiliği, sistemin çalışmasının sağlanması, devamlılığı ve mali konularda sistem danışmanlığı görevlerini üstlendim.

esebze.com'un kuruluşundan bu güne kadar gönüllü olarak desteğini ve alanı ile alakalı bilgilerini bizimle paylaşmıştır. Yatırım sonrası büyüteceğimiz ekibin kurulması, mali ve idari işlerin takibi ve denetlenmesi konusunda destek vermeye devam edecektir.

  • 2021
    Kapalı Beta Testler ve Entegrasyon

  • 2021
    Pilot Üretici ve Satışlar

    Sitemizin ve sistem modüllerimizin çalışmalarını açık dünya testlerini yapmak üzere ilk etapta 3 üretici ve 5 ürün ile sitemizi canlıya aldık.

  • 2021
    Güvenlik ve sızma testleri tamamlandı

  • 2022
    İlk 15 üretici ile sitemiz yayın hayatına başladı

  • 2022
    PayTR ile ödeme entegrasyonu tamamlandı.

  • 2022
    E-posta ve SMS pazarlama entegrasyonu tamamlandı.

  • 2022
    esebze "Kaşif" modeli

    Müşterilerden gelen talep ve geri bildirimlere göre ürün çeşitlerimizi artırmak için esebze kriterlerine uygun üretim yapan üreticilere ulaşmamız gerekti. Bu soruna karşı "Kaşif" modelini geliştirdik.

  • 2022
    Ürün kategorileri ve kategori bazlı komisyon oranları aktif edildi.

  • 2022
    İTÜ Çekirdek 5. Dönem Ön Kuluçka Programına Dahil Olduk

    1 aylık yoğun bir start-up eğitimi ve İTÜ Çekirdek bünyesinde bulunana 50'den fazla mentor ile görüşme ve projemizi her açıdan değerlendirme fırsatı bulduk.

  • 2022
    1.000 Kayıtlı Kullanıcıya Ulaştık

  • 2022
    Sürat Kargo ile lojistik entegrasyonumuzu tamamladık.

  • 2022
    Eskişehir'de üretim yapan kadın üreticileri esebze'ye dahil ettik.

  • 2022
    Hiçbir reklam harcaması yapmadan 1.000 adet ürün satışına ulaştık.

  • 2022
    35 Üretici/Çiftçi sisteme dahil oldu.

  • 2022
    Artan müşteri trafiği sebebi ile server ve ara yüz iyileştirmeleri yapıldı.

  • 2022
    E-ticaret panelimize entegre kendi IRP modülümüzü geliştirdik.

    Bu sayede stok kontrolü, lojistik operasyon, insan kaynakları yönetimi ve muhasebe alanında ekstra yazılım ve lisans yükünü hafifletmiş olduk.

  • 2022
    İzmir Karşıyaka Belediyesi Kolektif Merkezine Kabul Edildik.

  • 2023
    1.000 Sipariş sayısına ulaştık.

  • 2023
    Kitle Fonlama Kararı

    esebze daha çok üreticiyi pazara ulaştırmak ve sağlıklı gıdayı daha fazla insanla buluşturmak için siz yatırımcılar desteğini bekliyor.

%120 fonlandı

Süre Tamamlandı

Yatırımcı Sayısı 963

Min. Yatırım Tutarı 150 TL

₺ 2.399.891

% 120 Fonlandı, hedef fon ₺ 2.000.000
Tamamlandı
Yatırımcı Sayısı 963 Min. Yatırım Tutarı 150 TL

HATA

Kitle fonlaması işlemleri çeşitli oranlarda risklere tabidir. Bunlar arasında yatırımın kısmi yada tümünün kaybı, payların devir imkânının kısıtlı olabileceği, kar payı da dahil olmak üzere herhangi bir getiri elde edilememesi ve yatırım yapılan girişimin ticari hedeflerine ulaşamaması gibi riskler bulunmaktadır. Bu nedenle, işlem yapmaya karar vermeden önce, piyasada karşılaşabileceğiniz riskleri anlamanız, mali durumunuzu ve kısıtlarınızı dikkate alarak karar vermeniz gerekmektedir. Kitle fonlama faaliyetleri riskleri için Genel Risk Bildirimi’mizi, karşılaşabileceğiniz risk tipleri için Özel Risk Bildirimi’mizi inceleyebilirsiniz.

Fongogo, III-35/A.2 sayılı Kitle Fonlaması Tebliği (“Tebliğ”) kapsamında paya dayalı kitle fonlaması faaliyetinde bulunmak üzere Sermaye Piyasası Kurulu tarafından listeye alınmış bir şirkettir. Paya dayalı kitle fonlaması ve bu kapsamda platformların sunduğu hizmetlere yahut diğer kitle fonlaması faaliyetlerine ilişkin bilgilere internet sitemiz ve Tebliğ aracılığı ile ulaşabilirsiniz. Fongogo hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi veya yatırım analizi sunmaz, bir girişimci veya girişim şirketine ilişkin yatırım önerisinde bulunmaz, yatırımın belirli bir yatırımcı için uygunluğunu teyit etmez, saklama hizmeti sunmaz ve hiçbir durumda bu e-postanın içeriği bu şekilde yorumlanamaz. Kişiler kendi yatırım kararlarını, kendileri, gerekli belgeleri inceleyerek, yatırımcı gereksinimlerini, yatırım limitlerini ve yatırım konusu araçları yeniden satma imkanı hakkında ayrıntılı bilgiler edinerek ve her türlü yatırım kararının riskler içerebildiğini gözeterek vermelidir. Kitle fonlaması ve Platform’da yayımlanan ilgili kampanyalar özelinde bu risklere ilişkin çeşitli bilgilere konu ile ilgili bilgilendirme formları veya açıklamalar aracılığıyla ulaşabilirsiniz.